Fun Curling Workshop

Curling is een precisiesport die lijkt op bowlen, petanque en bocce. Alleen wordt deze sport op ijs wordt gespeeld met zware ‘schuivers’ in plaats van ballen. Er wordt over het algemeen aangenomen dat de sport in het 16e-eeuwse Schotland is bedacht, alhoewel het schilderij Jagers in de sneeuw van Breugel uit 1565 Nederlandse boeren afbeeldt die het spel spelen. Curling zoals het tegenwoordig gespeeld wordt, is wel in Schotland ontwikkeld en werd een officiële Olympische wintersport in 1998.

Deze workshop heeft een ontspannen, ludiek en fun karakter waarbij onderlinge samenwerking centraal staat. Je hebt het vast weleens op tv gezien, die Olympische teamsport met de steen en de “bezems”.

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk van jouw stenen dichter bij het centrum van het HUIS (baan met cirkels) te krijgen dan de tegenstander. Na de theorie, leren we je eerst de basistechniek van het curling en gaan hiermee oefenen. Daarna zal een leuke competitie tussen 2 teams gehouden gaan worden.

We zullen een gezellig wisselprogramma op één of meer banen verzorgen, waarbij we in teams afwisselend wedstrijden spelen. Het is dus aan jullie team om de juiste tactiek te bepalen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen! Welk team mag zich het “Top Curling Team” noemen?

Nog meer Fun en teambuilding?

U heeft het misschien in 2019 op TV gezien: De Curling Quiz gepresenteerd door Frans Bauer. Wij komen sinds 2011 op de diverse ijsbanen en dit concept (curling en quiz vragen) voeren wij al sinds die tijd uit. Wilt u met uw groep ook een Curling quiz, dan kan dat. Na de intro en oefeningen, gaan wij elk team testen op diverse winterse vragen. Is het antwoord correct dan ontvangt het team een punt. Is de curling steen dan ook nog eens in het HUIS beland, dan ontvangt het team bonuspunten. Het team dat uiteindelijk de meeste punten heeft verdiend, wint.

Onze hilarische IJsspelen zijn uitermate geschikt voor grote groepen, op en top teambuilding op het ijs. Wij verzorgen dan graag een Fun teambuilding competitie van 1 tot 2 uur op het ijs. De ijsspelen bestaan uit een roulatie programma van diverse activiteiten als de Fun Curling, Human Bowling, Human Curling en Oud Hollands priksleeën. Zie onze aparte pagina hiervoor.

Programma

Welke ijsbanen (en tijden)?

In het zuiden van Nederland komen wij sinds 2011 op de (binnen) ijsbanen te Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda en Geleen. Inmiddels hebben wij sinds 2015 de ijsbanen markt uitgebreid en komen wij ook te ijsbanen Dordrecht, Utrecht, Nijmegen, Deventer en een aantal ijsbanen in België.

Klik hier voor een overzicht van alle ijsbanen die wij bezoeken. Wilt u dus een ervaren teambuilding en workshop begeleider hebben die de Curling of IJsspelen elders komt verzorgen, neem dan contact met ons op!

Diverse ijsbanen zijn een lang seizoen open (van september t/m juni), anderen weer korter van oktober (Herfstvakantie) t/m maart (Krokusvakantie). Tijdens de Kerst periode staan er ook veel tijdelijke ijsbanen in steden en dorpen, meestal voor een maand. Op deze ijsbanen komen wij ook geregeld, zoals in Valkenswaard, Oirschot en Parade Den Bosch.

U kunt het beste ons een aantal data en 2 locatie voorkeuren opgeven en zullen wij voor u de beschikbaarheid opvragen. Het programma betreft;

 • Ontvangst bij de ijsbaan met optioneel koffie, thee en een warme appelflap of een lunch
 • Circa 15 minuten vooraf welkom door ons bij de ijsbaan
 • Uitleg Fun Curling, teams formeren van maximaal 8 personen per team
 • Het ijs op: start Fun Curling met training en vervolgens diverse competitie rondes
 • Van ijs af (na 1 of 1,5 uur) en leuke prijsuitreiking en afsluiting
 • Optie: borrelen, buffet, 3-gangen diner of barbecue
 • Uitbreiding: leuke quiz of IJssculpturen workshop

Prijzen exclusief btw, uitvoering in Nederlands of Engels

De volgende prijzen gelden voor 1 uur op het ijs.

Prijzen te ijsbaan Eindhoven, Tilburg en Nijmegen

 • Een vaste prijs t/m 16 personen bedraagt €595
 • Vanaf 17 personen bedraagt de prijs per persoon €35
 • Een extra half uur op het ijs is bij te boeken voor een vaste prijs van €350

Prijzen te ijsbaan Utrecht, Geleen, Breda en Den Bosch

 • Een vaste prijs t/m 24 personen bedraagt €840
 • Vanaf 25 personen bedraagt de prijs per persoon €35
 • Een extra half uur op het ijs is bij te boeken voor een vaste prijs van €350

Overige prijzen zoals te ijsbaan Haarlem, Deventer, Dordrecht vanaf 20 personen op aanvraag. 

 • Deze prijs is inclusief onze begeleiding, (pre)organisatie, benodigde materialen en na afloop een prijsuitreiking met leuke prijsjes voor het winnende team.
 • De prijs is onder voorbehoud van de mogelijkheid tot ijshuur. Naast 1 uur of 1,5 op het ijs, moet u er rekening mee houden dat de introductie en prijsuitreiking samen circa 20 a 30 minuten extra duren. De prijs is verder inclusief ijsbaanhuur en entreekosten tot het ijssport complex. Indien gewenst kunt u nog recreatief gaan schaatsen, mits de ijsbaan open is. Diverse soorten schaatsen zijn op de locatie te huur vanaf €6,00 per paar. Overige ijsbanen in NL en BE zoals Valkenswaard, Dordrecht, Twente, Lommel, Turnhout op aanvraag.
 • Wij adviseren maximaal 1,5 uur op het ijs te staan met grotere groepen vanaf 25 a 30 personen (onder de 25 mag natuurlijk ook voor de genoemde meerprijs van €350). Vanaf 65 personen en meer krijgt u ½ uur extra op het ijs zonder meerprijs erbij (korting), wij gaan dan ook de ijsspelen verzorgen (i.p.v. alleen Fun Curling). Zodra we 2 uur op het ijs staan, wordt dit meestal in combinatie met een wissel programma verzorgd.

Van toepassing zijn de algemene voorwaarden, bekijk deze link voor meer informatie en onze full service aanpak.

Extra mogelijkheden (minimaal 18 personen)

MEERPRIJS; IJssculpturen naast de ijsbaan:
IJssculpturen circa 1 tot 1,5 uur naast de ijsbaan t/m 18 personen €675
IJssculpturen circa 1 tot 1,5 uur naast de ijsbaan vanaf 18 personen, per afname in trio (3 personen / ijsblok) €112,50
Deze prijs is inclusief het verzorgen van de werktafels, opbouw en afbouw.

MEERPRIJS; Apres ski quiz exclusief eten/drinken:
Quiz circa 1 tot 1,5 uur t/m 18 personen 350
Quiz circa 1 tot 1,5 uur vanaf 18 personen €20 p.p.
Quiz circa 1 tot 1,5 uur vanaf 100 personen €15 p.p.

De quiz en is mogelijk o.v.v. beschikbaarheid van een ruimte op de ijsbaan. Eventuele ruimtekosten voor rekening opdrachtgever of we gaan in de buurt naar een leuke (horeca)locatie toe.

Heerlijk eten & drinken vanaf 25 a 30 personen
Wij kunnen ook uitstekende catering (eten/drinken) op de ijsbaan verzorgen. Denk hierbij aan lunches, winter barbecues, buffetten en gangen diners. De catering wordt aan de hand van uw behoeften en budget ingevuld. Lunches zijn vanaf €17,50 per persoon te boeken en buffetten en barbecues vanaf €27,50 per persoon verkrijgbaar. Sommige locaties zijn duurder. Een ontvangst met koffie of thee met (meestal) een appelflap kost vanaf €7 per persoon. Vraag naar de mogelijkheden en informeer naar onze exacte prijzen.

Offerte aanvragen

  Activiteit *


  Gewenste datum *


  Gewenste starttijd *


  Aantal deelnemers *


  Gewenste regio *


  Uw (programma)wensen *


  Organisatie *


  Geslacht *


  Naam *


  E-mailadres *


  Telefoonnummer *


  Hoe heeft u ons gevonden?