Enneagram: Kleur je karakter

De workshop Kleur je Karakter is een interessante en creatieve workshop die je veel nieuwe inzichten geeft in jezelf en je collega’s. Je maakt in deze workshop kennis met de vele toepassingsmogelijkheden van het Enneagram en we houden het luchtig door het symbool in te kleuren.

Het Enneagram is een heel oud symbool, maar er is niet veel over de geschiedenis bekend. Het vermoeden is dat het symbool 5.000 jaar oud is en dat de bronnen van het Enneagram in Egypte liggen. Het gebruik van het Enneagram was lang beperkt tot alleen ingewijden in bepaalde tradities en de kennis werd mondeling van meester op leerling overgedragen. Pas in de jaren 80 van de vorige eeuw is de code van geheimhouding doorbroken en sindsdien wint het Enneagram enorm aan populariteit als model voor persoonlijke groei en dat is niet voor niets!

Het Enneagram is krachtig, maar tegelijkertijd ook een toegankelijk en leuk model om mee te werken.

 • Kennis van het Enneagram geeft je dieper inzicht in jezelf en welke aspecten je verder kunt ontwikkelen om te groeien.
 • Kennis van het Enneagram geeft je een beter begrip van anderen waardoor je meer verbinding, een betere communicatie en samenwerking kunt ervaren.

Het Enneagram is een symbool met vele modellen en lagen voor zelfbewustzijn en persoonlijke groei. Het wordt het meest gebruikt als psychologisch model, een model met 9 persoonlijkheidstypen, die staan voor 9 strategieën om succes te behalen in leven & werken en om onplezierige ervaringen te voorkomen. Het bijzondere aan het Enneagram in vergelijking met andere persoonlijkheidsmodellen is dat je ook de samenhang en dynamiek kunt zien tussen bepaalde typen.

Maak op een creatieve manier kennis met het Enneagram door het in te kleuren! Welke kleur geef jij de verschillende vlakken in het Enneagram en wat heeft het je te zeggen?

In de workshop ‘Kleur je karakter’ ontdek je de kracht en dynamiek van het Enneagram, je krijgt een indruk van de historie en de vele toepassingsmogelijkheden van het Enneagram en je maakt kennis met de 9 verschillende Enneatypes. Ben je een baas of een winnaar of eerder een loyalist of avonturier?

Landelijk programma

 • Intake en introductie
 • Start workshop
 • Eventuele reportage van de workshop
 • Afsluiting

Prijslijst

Deze workshop wordt uitgevoerd door 1 of meer trainers, de kosten zijn

 • T/m 12 personen 1 trainer €750
 • Van 13 – 30 personen 2 trainers €1450
 • Van 30 – 45 personen 3 trainers €2100
 • Vanaf 45 personen op aanvraag

Goed om te weten

 • Deze prijs is exclusief eventueel huur van de locatie. Bij afname van catering is de locatie soms kosteloos. Vraag naar de mogelijkheden. Op Strijp-S hebben wij bovendien een ruimte tot max. 30 deelnemers kosteloos beschikbaar o.v.v. beschikbaarheid.
 • Deze prijs is inclusief pre organisatie en afstemming workshop en locatie.

Prijzen uitbreidingen

 • Prijzen voor uitbreidingen & varianten in overleg

Deze workshop kan ook in een andere variant gegeven worden, zonder kleuren met FUN-elementen of met meer diepgang.

De workshop is uitstekend te combineren met catering.

Offerte aanvragen

Activiteit *


Gewenste datum *


Gewenste starttijd *


Aantal deelnemers *


Gewenste regio *


Uw (programma)wensen *


Organisatie *


Geslacht *


Naam *


E-mailadres *


Telefoonnummer *


Hoe heeft u ons gevonden?